Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Döbbenetes volt az európai szo
  2009-06-08 19:11:52, hétfő
 
  Döbbenetes volt az európai szocialisták vezetőjének a reagálása - Brüsszel éjjel

2009. június 08. 06:33

Vígh Zoltán kollégánk így látta a választás éjszakáját... "Valóban, az arcokat egyszerűen látni kellett. Csak úgy lehetett megérteni, mi történt Európában"
Oldal nyomtatása Szövegméret növelése Szövegméret csökkentése Oldal továbbküldése

Valóban, az arcokat egyszerűen látni kellett. Csak úgy lehetett megérteni, mi történt Európában.

Pöttering nem okozott csalódást, kimért volt, udvarias, és szerfölött diplomatikus. Ám amikor az éjszakai sajtótájékoztatón az Európai Néppárt vezetői kaptak szót, diadalmas pillantásokkal jelentették be: győztünk. Ez alighanem példátlan volt az Európai Parlament történetében, hiszen a frakciók itt mindig az együttműködés és a közös munka jelszavait harsogták. Sok újságíró Brüsszelben kérdően nézett egymásra: mi történt? Valóban új korszak kezdődik, egy olyan uniós parlamenttel, amelyben van egy domináns erő? Egyfajta kormánytöbbség?

Ugyanilyen döbbenetes volt az európai szocialisták vezetőjének a reagálása is. Martin Schulz kővé meredt arccal nézett maga elé. Európában a baloldal komoly vereséget szenvedett majd minden országban. Magyarországon az MSZP, Hollandiában a Munkáspárt a "nemzeti radikálisokkal" egy súlycsoportba került, a brit Munkáspárt, amely jó évtizede Tony Blairrel az élén elindította a kontinens "baloldali reneszánszát" még ennél is mélyebb válságba került. Schulz saját pártja, a német szociáldemokrata párt szintén történelmi hagyományokkal büszkélkedhet, de 2009 június 7. nekik is a visszaesés napja. A frakcióvezetőn látszott, hogy nehezen rendezi a gondolatait, be is érte néhány megjegyzéssel arról, hogy a válság felemésztette több kormányzó baloldali párt erejét.

Az EPP hívei ekkor már a parlament második emeletén emelgették a boros- és söröspoharakat, egyre vidámabb hangulatban. Itt is lehetett hallani hivatkozásokat a magyar eredményekre, a FIDESZ európai mértékben is kimagaslóan sikeres szereplésére.

Mondani sem kell, a PES (az európai szocialisták) háza táján néma csend uralkodott.

Az EP tehát a következő öt évben masszív kereszténydemokrata-jobbközép többséggel működik majd. A pártvezérek után azonban - már éjfél után - szakértők és elemzők vették át a szót a brüsszeli székházban, jócskán megcsappant közönség előtt. Pedig nem volt érdektelen vagy izgalmaktól mentes az ő vitájuk sem.

Mert ők kezdték elemezni a radikális és EU-ellenes "perempártok" (fringe parties) felemelkedésének lehetséges következményeit. Elsősorban azt, hogy a szélsőségekkel szemben igenis szükség van a közép, az európai centrum megerősítésére, vagyis - bármennyire szentségtörésnek számított ennek felemlegetése a választási éjszakán - az EPP és a PES kiegyezésére. A két legnagyobb frakció kompromisszuma nélkül nincs európai politika, nincs uniós léptékű válságkezelés.

Ez persze még odébb van. Addig inkább a vita (időnként a veszekedés) zaja tölti be az üléstermeket, az új parlament nyilván zajos hadjáratot vív majd a nagy hatalmú végrehajtó testület, az Európai Bizottság elnökének és tagjainak megválasztása kapcsán.

A fáradt tudósítók nem kis elégedettséggel nyugtázták, hogy az új EP érdekesebb hely lesz, mint az előző, lehet talán időnként kisebb botrányokra is számítani, nem fenyeget általános unalom. Ideje izgalmasabb sztorikat írni, ami talán az európai parlamentnek sem tesz rosszat.

Forrás: Vigh Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felemelkedésének, szociáldemokrata, szentségtörésnek, következményeit, elégedettséggel, radikálisokkal, magyarországon, hivatkozásokat, kompromisszuma, szélsőségekkel, söröspoharakat, pillantásokkal, hagyományokkal, megerősítésére, kormánytöbbség, frakcióvezetőn, megválasztása, továbbküldése, büszkélkedhet, súlycsoportba, megjegyzéssel, felemlegetése, válságkezelés, együttműködés, felemésztette, reneszánszát, szereplésére, szocialisták, diplomatikus, üléstermeket, kiegyezésére, történetében, parlamentnek, parlamenttel, hollandiában, eredményekre, európai szocialisták, választás éjszakáját, arcokat egyszerűen, éjszakai sajtótájékoztatón, közös munka, olyan uniós, baloldal komoly, súlycsoportba került, brit Munkáspárt, élén elindította, német szociáldemokrata, visszaesés napja, frakcióvezetőn látszott, válság felemésztette, parlament második, magyar eredményekre, Vígh Zoltán, Európai Néppárt, Európai Parlament, Martin Schulz, Tony Blairrel, Európai Bizottság, Vigh Zoltán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  A Gömb  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Emlék  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Irgalom és ítélet  Maradék idő  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam Krisztina b...  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A lelki élet nem arról szól, ....  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Alakot vált...  A végzet az  Paul David Tripp Április 23  Az elfogadásnak...  próbáljuk ki az őszinteséget  Messziről jött ember  Szép estét kedves látogatóimna...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Volt egy...  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Esti kép  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó cica  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Föld napja április 22  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Naplemente  Gaál Viktor gondolata  Tehetségtelen gyerek nincs.  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit... 
Bejegyzés Címkék
európai szocialisták, választás éjszakáját, arcokat egyszerűen, éjszakai sajtótájékoztatón, közös munka, olyan uniós, baloldal komoly, súlycsoportba került, brit Munkáspárt, élén elindította, német szociáldemokrata, visszaesés napja, frakcióvezetőn látszott, válság felemésztette, parlament második, magyar eredményekre, pártvezérek után, brüsszeli székházban, szélsőségekkel szemben, európai centrum, választási éjszakán, nagy hatalmú, fáradt tudósítók, európai parlamentnek, felemelkedésének, szociáldemokrata, szentségtörésnek, következményeit, elégedettséggel, radikálisokkal, magyarországon, hivatkozásokat, kompromisszuma, szélsőségekkel, söröspoharakat, pillantásokkal, hagyományokkal, megerősítésére, kormánytöbbség, frakcióvezetőn, megválasztása, továbbküldése, büszkélkedhet, súlycsoportba, megjegyzéssel, felemlegetése, válságkezelés, együttműködés, felemésztette, reneszánszát, szereplésére, szocialisták, diplomatikus, üléstermeket, kiegyezésére, történetében, parlamentnek, parlamenttel, hollandiában, eredményekre, jelentették, izgalmaktól, vezetőjének, perempártok, izgalmasabb, brüsszelben, bármennyire, pártvezérek, szövegméret, gondolatait, megcsappant, hangulatban, elindította, csökkentése, botrányokra, kimagaslóan, éjszakáját, egyszerűen, végrehajtó, uralkodott, jelszavait, székházban, érdektelen, elsősorban, történelmi, döbbenetes, munkáspárt, választási, visszaesés, érdekesebb, lehetséges, nyugtázták, többséggel, szenvedett, hadjáratot, legnagyobb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.